Snart har du ett fint trägolv!

Saker att tänka på inför start av golvarbetet

.

Hela golvytan som skall slipas/ytbehandlas/installeras skall vara helt tom. Inga saker får stå kvar på golvet.

Fri höjd från golvet. Minst 50 cm från golvet och uppåt måste vara fritt för att vi skall kunna slipa med maskinerna under eventuella fasta möbelinstallationer i boendet. Om detta inte är möjligt bör ni informera oss kring detta innan påbörjat arbete.

Fri passage vid entren för att vi enkelt och effektivt skall kunna bära in maskiner samt verktyg.

Damsug hela golvytan inför att vi anländer för att sätta igång med golvarbetet.

Om det är nymålat, exempelvis golvsockel, dörrar etc bör ni meddela oss detta innan arbetet påbörjas.

Lösöre i bostaden som för er har ett högt värde bör skyddas på bästa sätt. Exempelvis tavlor, gardiner, lampor etc är ok för oss att de finns kvar i boendet under tiden arbetet pågår men det är ni som ansvarar för dessa. Annars är vår rekommendation att ni tar ned dessa för att minimera risken för eventuella skador skall uppstå.

När man slipar ett golv uppstår trädamm. De flera maskiner har en egen dammsugarfunktion och de andra maskinerna som inte har denna funktion kopplar vi till dammsugaren. Trots detta kan det eventuellt uppstå lite trädamm från golvet. Därmed kan ni inför arbetet stänga utrymmen som inte skall slipas och plasta in om ni vill detta.

Se till att någon befinner sig på plats vid avtalat startdatum för att gå genom arbetet tillsammans med oss och överlämna en dörrnyckel. Vanligtvis är vi på plats ca 07.00-08.00 den dagen vi har avtalat, om inte annan tid har avtalats inför startdatum.

Om vi skall genomföra nyanstester åt er, återkommer vi till er någongång under arbetstiden för att meddela när dessa finns redo. Vi försöker meddela er med relativt bra framförhållning för att ni skall ha möjlighet att planera er tid. Därefter har ni möjlighet att besöka boendet för att välja nyans (tänk på att golvet är nyslipat och är känsligt). Det uppskattas om ni besöker boendet relativt omgående för att vi därefter skall ha möjlighet att fortsätta med arbetet. Ta en bild på den nyans ni önskar, ringa in den nyansrutan på fotot och sms fotot till oss (0703333751).

Om ni har känsliga grannar för höga ljud och det är lyhört bör ni informera dem att det stundtals kommer låta en del från exempelvis maskinerna. Generellt låter det mer i början av arbetet för att sedan övergå till mindre oljud.

Vissa ytbehandlingar kan lukta lite efter ytbehandlingen av ert golv. Om ni skall vistas i boendet och är känsliga för dofter är det bra att ni planerar inför detta. Det kan lukta ett par dagar efter att ytbehandlingen är klar.

Efter att sista ytbehandlingen är genomförd är det 24 timmars torktid. Därefter är det möjligt att ni kan gå på golvet och ställa in möbler med bra tassar, sunt förnuft är alltid bra. Tänk på att det måste gå 14 dagar efter att sista ytbehandlingen är genomförd om ni skall ha något heltäckande på golvet, exempelvis mattor, golvkrukor, golvlampor etc. Likaså när det gäller vätska på golvet, viktigt att ni avvaktar i 14 dagar om ni exempelvis önskar moppa golvet efter arbetet.

Om ni önskar att vi städar hos er i samband med golvarbetet och efter att hela arbetet är klart, kan vi erbjuda er städtjänst. Ställ gärna frågan till oss om ni är intresserade av detta och priset varierar utifrån lägenhetsytan samt omfattning.